Over Ons

Welkom op de website van vzw Toi, Moi et la Danse. Met afdelingen te Oosterzele, Melle, Lede, Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Heusden, Wachtebeke, Wondelgem, Wichelen, Zelzate, Zottegem en Coppelia Evergem is dit een balletschool waar zowel meisjes als jongens, vrouwen en mannen, terecht kunnen en de wereld van dans centraal staat.

In september 2010 werd Toi, Moi et la Danse opgericht door Delfien Neirynck. Dansen wordt in eerste instantie beschouwd als een individuele sport waarin je jezelf kan perfectioneren. Toi, Moi et la Danse erkent het belang van dit aspect maar legt ook nadrukkelijk de klemtoon op het 'samen'-dansen: groepslessen, pas de deux en onderlinge interactie tijdens de lessen om tot een vloeiend geheel te komen. 'Toi, Moi et la Danse' geeft dit duidelijk weer.

In 2013 blies Delfien de alom gekende balletschool Coppelia te Sleidinge nieuw leven in door deze over te nemen. Tot op de dag van vandaag zijn er nog vele oude leerlingen die in onze afdeling Coppelia te Evergem blijven verder dansen! ATT Zelzate kwam bij de TMD-familie in 2019. Vanaf september 2024 zal Ballet Lede ook een prachtig deeltje zijn in het TMD-verhaal!
De nadruk op klassiek ballet en de daarbij horende techniek en discipline staan centraal in de schoolvisie. Deze techniek is en blijft de basis van alle dansstijlen en draagt bij tot het voorkomen van blessures. Andere aangeboden dansstijlen zoals modern jazz, hip hop, breakdance, musical, TBWO en aerobic/BBB vormen een all round technische danser. Maar ook voor kwalitatieve toneellessen kan u bij ons terecht!

Dans bestaat niet alleen uit techniek en oefeningen: plezier, vriendschappen, pijn en verdriet, concentratie, discipline, doorzettingsvermogen, spanning, podiumervaring,... maken zoveel meer van dans! U kan dit alles bewonderen op onze voorstellingen, die 2-jaarlijks plaatsvinden.

Met een persoonlijke en correcte aanpak wil Toi, Moi et la Danse zich profileren als een Balletschool waar iedereen zichzelf mag en kan zijn, met respect voor iedere danser en diens capaciteiten.

Een gediplomeerd team staat klaar om dit alles door te geven!
Bij het streven naar discipline en gelijkheid tijdens de lessen werken wij in onze danslessen met een uniform.


 
 

Over Delfien

Delfien Neirynck zette haar eerste danspassen op 3-jarige leeftijd. Vanaf dan was haar hart verkocht aan klassiek ballet. Ze breidde later haar ballet uit door het volgen van verschillende stijlen zoals jazzdans, moderne dans, stijldans,... De wereld van dans staat nooit stil. Door wekelijkse lessen, bijscholingen en stages te volgen kan Delfien zich blijven verfijnen op dit vlak.

In 2013 beëindigde ze haar opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. In het masterjaar koos ze voor de specialisatie Training en Coaching Dans en behaalde daarbij als eerste in België het Trainer A Diploma Jazzdans van VTS/BLOSO.

Haar klassieke scholing kreeg ze onder leiding van Miranda Crul, Vicky Pallemans (Koninkijke Balletschool Antwerpen), Tessa Martin, Pjotr Nardelli, Agnes Thoré, Christiane Sturnich, Nicole Köhler, ... In 2018 behaalde ze het diploma van Progressive Ballet Technique. 

Lessen jazzdans en andere stijlen kreeg ze onder meer van Patricia Devolder, Kirby Detaille, Jac Delsing, Christophe Morren, Ray Tadio, Bertha en Clara Pons, Min Hee Bervoets, Elke Vaneeden, Peter Kongs, Stefano Giuliani, Jennifer Rigidor, Laurent Flament, ...

Verder volgde ze reeds buitenlandse stages in Londen bij de Royal Academy of Dance en in Frankrijk en blijft ze zich jaarlijks bijscholen in verschillende stijlen. Met een professioneel en geëngageerd team zorgt ze ervoor dat alle leerlingen een kwaliteitsvolle opleiding bij Toi, Moi et la Danse genieten.

Visie, Missie en Waarden

  • 1 grote TMD- dansfamilie
  • Dansplezier en vriendschappen voor het leven
  • Creatie, inspireren en geïnspireerd worden!
  • Verdraagzaamheid en groepsgevoel
  • Kwaliteitsvolle, goed opgebouwde danslessen met een correcte en verantwoorde danstechniek
  • Open communicatie, eerlijkheid: alles kan opgelost worden
  • Gezonde leeromgeving: een veilige plek waar iedereen zich goed moet voelen. Er is aandacht voor elke individu en we houden rekening met ieders mogelijkheden.

Schoolreglement, privacyverklaring en voorwaarden TMD

Beste ouders,

Om de kwaliteit en het goede verloop van onze lessen te garanderen, vragen wij u om onderstaand schoolreglement na te lezen alsook te respecteren. Samen met jullie engagement kunnen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen, uw kinderen, de best mogelijke danslessen kunnen volgen met professionele docenten in een familiale sfeer! Bedankt voor jullie inzet!

Liefs, Juf Delfien